Podiumplaatsen voor Jetze en Kay in Meulebeke

Heel wat van onze jongeren zakten vandaag naar West-Vlaanderen af voor de Ethias Cross in Meulebeke. Een overwinning zat er niet in, maar Jetze Van Campenhout en Kay De Bruyckere zorgden wel voor twee mooie podiumplaatsen.

Bij de eerstejaars nieuwelingen ging de overwinning in Meulebeke naar Mike Uytterhoeven. Yordi Corsus reed een fraaie wedstrijd die hij met een vierde plaats afsloot. Ook Toon Heirbaut eindigde in de top tien.

Met Kay De Bruyckere, Iben Rommelaere en Niels Ceulemans telden we drie Callant-Doltcini-renners in de top tien van de tweedejaars nieuwelingen. Vooral Kay De Bruyckere bewees zijn kunnen. Hij kleurde de wedstrijd, samen met Kenay De Moyer en Aaron Dockx. Pas in de slotronde moest hij zijn meerdere erkennen in Kempenaar Dockx.

Ook bij de junioren deden we lang mee voor winst met zowel Jetze Van Campenhout als Yorben Lauryssen. In de tweede koershelft moet Yorben vooraan de rol lossen, terwijl Jetze samen met Jente Michels en Ward Huybs op de Meulebeekse piste voor de overwinning sprintte. Maar in die spurt moest Jetze - die in de laatste bocht de binnenkant koos en zo wat ingesloten zat - het afleggen tegen zijn concurrenten. Met Lorenzo Masciarelli  en Matyas Kopecky eindigden nog twee van onze renners in de top tien.

Eerstejaars nieuwelingen:
1. Mike Uytterhoeven
2. Viktor Vandenberghe
3. Ibe Dhondt
4. Yordi Corsus op 33"
8. Toon Heirbaut op 1'20"

Tweedejaars nieuwelingen:
1. Aaron Dockx
2. Kay De Bruyckere op 2"
3. Kenay De Moyer op 8"
7. Iben Rommelaere op 54"
9. Niels Ceulemans op 1'11"