Topstart voor Callant - Doltcini in Baal

Callant - Doltcini heeft zijn start niet gemist. Tijdens onze eerste wedstrijd voor onze nieuwe hoofdsponsor wonnen we in Baal bij de nieuwelingen en eindigden we op 2 bij de juniores.

De allereerste cross van Callant - Doltcini was de nieuwelingenwedstrijd tijdens de Grote Prijs Sven Nys in Baal. Belgisch kampioen Thibau Nys was er uiteraard de meest te duchten concurrent, maar uiteindelijk trokken wij aan het langste eind: met een sterke slotkilometer reed Dante Coremans bijna een halve minuut van zijn belager weg. Ook Salvador Alvarado mocht het podium op: niet voor zijn vierde plek, maar omdat hij leider blijft in de DVV Trofee. Er kwamen ook drie van onze eerstejaars aan de start: nieuwkomer Lorenzo Masciarelli werd negende, Pieter Pauwels elfde en Thibau Dhooge 17e. Yorben Lauryssen was twaalfde.

Bij de juniores zagen we een hele sterke cross van Anton Ferdinande en Witse Meeussen. Anton kwam vanuit vijftiende positie terug naar een groep die streed voor de tweede plek, en liet dat groepje in de finale ter plaatse. Uiteindelijk bolde hij maar enkele seconden na de winnaar, Europees kampioen Loris Rouiller, over de streep. Witse verloor bijna een minuut in de openingsronde, maar reed nadien zo snel dat hij met 41 seconden achterstand op Rouiller over de streep kwam op een zesde plek. Yente Peirens ten slotte werd 20ste.

Foto's Brecht Toelen/Start-box.be