Vijfmaal op het podium in Lille en Hoogstraten

Onze jongeren bewezen in Lille en in Hoogstraten dat ze nog niet aan het einde van hun Latijn zijn, zo diep in het veldritseizoen. In totaal leverden de twee klassementscrossen ons een zege en vier extra podiumplaatsen op.

Zaterdag werd het een razendsnelle race in Lille, voor onze nieuwelingen de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee. Een wedstrijd waar Nederlands kampioen Salvador Alvarado slaagde in zijn belangrijkste doelstelling: hij werd derde en stelde zo de eindzege in het klassement veilig. Jetze Van Campenhout was vierde, eerstejaarsnieuwelingen Pieter Pauwels en Lorenzo Masciarelli finishten in elkaars spoor als 15e en 16e. Joes Oosterlinck ten slotte was 25ste.

Bij de juniores in Lille was het Witse Meeussen die ons een podiumplek bezorgde: Witse werd vlakbij zijn eigen Vlimmeren derde. Pim Ronhaar finishte als zesde. Daarmee deden onze eerstejaars het opnieuw uitstekend. Luke Verburg werd veertiende, net voor Anton Ferdinande. Yente Peirens tot slot was 26ste. Ook op zaterdag werden aspirantjes Niels Ceulemans en Yordi Corsus elk tweede in hun reeks in de cross in Westerlo.

Zondag stond de voorlaatste manche van de Superprestige gepland in Hoogstraten, en dat op een volledig ander soort omloop, eentje in het voordeel van de modderstoempers. In de nieuwelingenwedstrijd reed Salvador erg lang op kop, maar aan het eind moest hij nog net ploegmaat Dante Coremans voorbij laten gaan. Wel een erg knappe 1-2 voor Dante en Salvador dus, die samen al dertig overwinningen boekten dit seizoen! Ook onze andere nieuwelingen deden het goed in Hoogstraten: Arne Baers werd vierde, Lorenzo tiende en Thibau Dhooge dertiende.

Bij de juniores waren het opnieuw onze eerstejaars die uitblonken. Pim kleurde de wedstrijd met heel veel kopwerk en werd ondanks een lekke band in de slotronde toch nog derde. Witse werd zesde na een lange remonte, Gerben Kuypers achtste, Luke elfde, Anton dertiende en Yente 20ste. Volgende zaterdag sluit de Noordzeecross in Middelkerke de Superprestige af.

(Foto’s Photopress.be)