Zwaar slot, maar 3x podium in Lille en Hoogstraten

Na het WK staan er traditioneel nog drie veldritweekends op het menu. Onze rennertjes kijken stilaan uit naar rust, maar sleepten toch nog drie podiumplekken uit de brand in Lille en Hoogstraten.

Op het strand van de Lilse Bergen liet eerstejaarsjunior Jetze Van Campenhout zich nog eens van zijn beste kant zien. Jetze probeerde een groot deel van de wedstrijd zwaar te maken, maar voelde aan het eind ook zelf de tol van z'n inspanningen. Toch kon hij ondanks het sterke deelnemersveld nog fraai derde worden. Witse Meeussen deed één plek beter: in een finale op het scherpst van de snee stak Thibau Nys hem nog de loef af. Pim Ronhaar zakte na een sterke beginfase terug na een val op de balken en finishte uiteindelijk als dertiende.

Een dag later was het slijk vreten in Hoogstraten voor de Superprestige. Witse verteerde de tweede dag op rij goed: opnieuw werd het een spannende finale die onze wereldbekerwinnaar deze keer als derde afsloot. In de stand van de Superprestige gaat hij als leider met een voorsprong van twee punten op Ryan Cortjens naar de slotmanche in Middelkerke. Luke Verburg werd zevende junior, Arne Baers na een slechte start dertiende en Yorben Lauryssen zeventiende. Een moegestreden Jetze en Pim verlieten net als Salvador Alvarado voortijdig de strijd.

Voor onze nieuwelingen was er geen wedstrijd in Lille, maar in Hoogstraten wel. Bij de tweedejaars verloor onze Italiaan Lorenzo Masciarelli de sprint voor plek drie en werd hij zo vierde. Onze Noord-Nederlander Tibor del Grosso pakte de zevende plek. Bij de eerstejaars reed Iben Rommelaere ondanks een desastreus begin naar plek 4. Niels Ceulemans werd negende.

(foto's Hoogstraten: Photopress.be)